Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Esalaiset
Heidi
Asplund
heidi.asplund@ess.fi

Esalainen

Miten voi löytää hyvän remonttimiehen?

Tein kesällä remonttia. Päätin kerrankin päästä helpolla ja ostaa vaikeimman osan eli keittiöremontin ammattilaiselta. Huonostihan siinä kävi.

Keittiöremontti oli tarkoitus tehdä kesälomani aikana. Ajattelin, että olisi ihanaa tulla hyvin levänneenä valmiiseen kotiin. Selkeä virhe.

Kun saavuin kotiin, edessäni avautui kauhea näky: Lattia oli paksun remonttipölykerroksen peitossa. Keittiöstä puuttui osa kaapeista ja koneista sekä taso.

Parvekkeeni oli täynnä remonttiroskaa. Vanhat kodinkoneet olivat keskellä olohuonetta. Kylpyhuoneessa huomasin, että keittiön puolelta oli porattu reikä seinän läpi.

Missään vaiheessa meillä ei ollut ollut puhetta, että minun pitäisi suojata huonekaluni tai lattiani. Olin siirtänyt remontin ajaksi kaikki huonekaluni olohuoneeseen. Ei ollut käynyt mielessänikään, että keittiön remontti voisi saada koko senkin täyteen remonttipölyä.

En ollut myöskään ajatellut, että remonttimiehet eivät suojaisi eteisessä tai olohuoneessa lattiaa, jos kantaisivat tavaroita niiden läpi. Keväällä hiottu ja lakattu parketti oli todella pahoilla naarmuilla.

Loppujen lopuksi muutaman viikon tai kahden yksinkertainen työ (purkakaa vanha keittiö, asentakaa uusi ja sulkekaa yksi oviaukko) saatiin loppuun kolmessa kuukaudessa.

Remonttimies sai potkut, ja hänen kollegansa tulivat siivoamaan jälkiä. He myös kävivät pelastamassa, mitä pelastettavissa oli. Sain remontista huomattavan alennuksen.

Koen silti hävinneeni. Muutamia yksityiskohtia jäi tekemättä, parketin naarmut jäivät lattiaan, ja suljetun oviaukon ääriviivat ovat alkaneet näkyä seinässä hiushalkeamina. Ja sitten on vielä se kaikki stressi, epämukavuus ja mielipaha, mitä remontista koitui.

Tiedän, että rakennusalalla on hyviäkin tekijöitä, mutta ikävä kyllä lukemattomat painajaistarinat mustaavat koko alan maineen. Miksi ala ei tee asialle mitään? Miksi surkeatkin remonttimiehet saavat töitä?

Kaipaisin rakennusalalle Airbnb:n kaltaista suositusjärjestelmää. Siinä jokainen rakennus- ja remonttimies voisivat kertoa omasta osaamisestaan, ja asiakkaat puolestaan voisivat antaa heille oman arvionsa. Jos työ olisi tehty surkeasti, muutkin saisivat tietää. Samalla myös loistava työ saisi ansaittua kiitosta.

Kaikki voittaisivat. Asiakkaat voisivat valita hyviä tekijöitä, remontit olisivat mukavia kokemuksia ja hyvät tekijät saisivat kiitosta ja asiakkaita. Ja ehkä huonojen ja keskinkertaisten tekijöiden olisi pakko tsempata.

Miksei tällaista ole jo näin nettiaikana kehitetty?

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi on väliaikaisesti pois käytöstä.

Näitä luetaan nyt

Esalaiset

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X