Esalaiset
Ossi
Arvela
@OssiArvela ossi.arvela@mediataloesa.fi

Esalainen

In makkara we trust myös kuntavaaleissa

Lahden MM-kisoissa syötiin karkean arvion mukaan noin satatuhatta kisamakkaraa. Keskimäärin jokainen lipun ostanut söi siis puolikkaan makkaran. Tuollainen määrä makkaraa mahtunee juuri ja juuri 3-akseliseen sora-autoon, joten aikamoisesta lastista on kysymys.

Suomalaiset urheilukisat on kautta aikojen rakennettu makkaroiden ympärille, vaikka kuinka kovasti urheilun ja urheilijoiden sanottaisiin olevan keskiössä.

Samaan tapaan kuin markkinoilla pitää olla metrilakua, koulun diskossa mokkapaloja ja mummon syntymäpäivillä tiikerikakkua.

Makkaravalmistajien huippuvuosi jatkuu seuraavaksi kuntavaaleilla.

Turuilla ja toreilla ympäri maata ehdokkaat pyrkivät vakuuttamaan erinomaisuuttaan tarjoamalla makkaroita potentiaalisille äänestäjille, jotka näyttelevät kiinnostuneita saadakseen ilmaisen makkaran. Sinapilla tai ilman.

Tällä tahdilla makkaramyynti yltää tänä vuonna Suomessa uusiin huippulukuihin, vaikka kesän grillikausi ei ole vielä lähelläkään.

Pikainen katsaus viime viikonlopun vaaliteltoille vahvistaa makkaran vahvan aseman vaalityössä. Silmämääräisesti katsottuna makkaralla sai ihmisten huomion huomattavasti paremmin kuin vaikkapa kahvilla ja pullalla.

Voisiko pelkillä makkaroilla lunastaa valtuustopaikan? Ehdokkaan mainonta ja markkinointi kun tuntuu vaalien alla olevan tehokkainta silloin kun äänestäjällä on lämmintä kyrsää kädet täynnä.

Lahdessa valtuustopaikkaan tarvittiin viime kuntavaaleissa minimissään noin 230 ääntä. Seuraavassa esimerkkilaskelmassa asetetaan ehdokkaan tavoitteeksi 250 ääntä, joita lähdetään tavoittelemaan yksistään makkaramarkkinoinnilla.

Tarkkaa tietoa ei ole siitä, monellako makkaralla äänen saisi varmistettua, joten parempi budjetoida makkarantarve hieman yläkanttiin.

Makkarapaketin hinta halvimmillaan lienee noin puolitoista euroa, ja tuo paketti pitää sisällään neljä herkullista vaalimakkaraa. Uskoisin, että neljällä grillimakkaralla kääntyy jo paatuneemmankin änkyrän suupielet hymyyn, ja hän raapustaa äänestyskopissa halutun numeron lippuun.

Käännytettyjen äänestäjien lisäksi makkaraa varmasti käyvät syömässä myös nälkäiset muiden ehdokkaiden kannattajat, joten tämäkin hukkaprosentti on huomioitava.

Ostetaan näin ollen 500 pakettia eli 2 000 makkaraa. Niitä kun käydään jakamassa lähiöissä ja pienempien markettien pihoilla, niin huomioarvo on taattu.

Kampanjan hinnaksi tulee näin ollen 750 euroa plus sinappi, ketsuppi ja muut tarvittavat sälät.

Monellako makkaralla sinun äänesi olisi ostettavissa?

Ossi Arvela
ossi.arvela@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
Mies van Hus

Nykyisessä valtuustossa on liikaa "makkarapuolueen" edustajia.

Pihvinlöytäjiä tarvittaisiin, pihvi on liian monelta hukassa.

Pessi Misti

Makkaratarina: Lauantaina Lahden satamassa laivaravintolan edessä tarmokas naishenkilö tuputti vaaliesitettä ja kehoitti poikkeamaan "sisälle". Tarjolla olisi makkaraa ja muuta. No joo, ensimmäisenä oli vastassa kyltti "Makkara itse paistaen 2€". Minkä puolueen "tilaisuus", saa arvata. Vieressä myytiin valmiiksi paistettua hintaan 1,5€, ilman politiikkaa. Hiukan hymyilytti...

Di Lemma

"Monellako makkaralla sinun äänesi olisi ostettavissa?" No hehheh. Ääneni ei ole ostettavissa edes hanhenmaksalla, kaviaarilla tai jättikatkaravun pyrstöillä. Moniko halvan peruskyrsän tyrkyttäjä kuvittelee makkaralla oikeasti ääniä saavansa? Ei siinä mitään, pitäkääpä grillit kuumina ja tarjotkaa makkaroitanne vaan, paljon ja ilmaiseksi. Ne makkarat voivat olla monelle ainoa lämmin ateria viikkokausiin tässä pitenevien leipäjonojen luvatussa kaupungissa.

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X