Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Eppu Salminen

Tänään nostetaan malja kaikkien diktatuurien äidille

Tänään on syytä nostaa malja kaikkien diktatuurien äidille. Tuolle kommunismin kirkkaimmalle majakalle ja Stalinin lempilapselle, 9.9.1948 syntyneelle Korean demokraattiselle kansantasavallalle, jota ystävien kesken Pohjois-Koreaksikin kutsutaan.

Maa itse aloitti juhlimisen jo viime viikolla räjäyttämällä sadan kilotonnin vetypommin.

Tämä Venäjän ja Kiinan tukema keskitysleirien saaristo on herättänyt vuosien saatossa paljon suuria tunteita. Ohjuskokeet, eteläkorealaisen matkustajakoneen räjäytys, valtion organisoima huume- ja asekauppa sekä naapureiden jatkuva uhkailu ovat antaneet Pohjois-Korealle hyvin ansaitun rosvovaltion leiman. Mainetta ovat kasvattaneet päivittäin teloitettavat poliittiset vangit sekä 1950-luvulla aloitettu Korean sota.

Näin juhlapäivänä on kohteliasta muistaa myös sitä hyvää, mitä Pohjois-Korea on maailmalle antanut. Nimittäin kolme kovaa Kimiä. Tähän kolmen koon kerhoon (KKK) kuuluvat ”Ikuinen johtaja” Kim Il-Sung, ”Rakastettu johtaja” Kim Jong-II sekä maan nykyinen päämies, ”korkein johtaja” Kim Jong-Un.

He ovat ehkä kaikkien aikojen lahjakkaimmat valtionpäämiehet.

Pohjois-Korean perustaja, ensimmäinen pääministeri ja Neuvostoliiton uskollinen ystävä Kim Il-Sung pystyi kävelemään veden päällä ja muuttamaan hiekan riisiksi. Hänet julistettiin kuolemansa ja kolmen vuoden suruajan jälkeen ikuiseksi presidentiksi. Nekrokratiaa vahvistettiin 27 metriä korkealla pronssipatsaalla.

Kim Il-Sungin poika, Jong-Il ällistytti koko maailmaa tehdessään yksitoista hole in one -lyöntiä pelatessaan ensimmäistä kertaa golfia. Hän sävelsi kuusi oopperaa ja hallitsi säätiloja ajatuksen voimalla. Kim Jong-Il omasi myös uskomattomalla tavalla toimivan vartalon. Hänen ei tarvinnut ulostaa eikä virtsata koko elämänsä aikana. Ei ihme, että jopa Viktor Klimenko matkusti Suomesta hänen syntymäpäivilleen.

Pohjois-Korean nykyinen johtaja Kim Jong-Un telotti uransa aluksi setänsä ilmatorjuntatykillä. Sen jälkeen hän ryhtyi erilaisten ihmeiden tekijäksi. Jong-Un kehitti ginseng-juuresta lääkkeen, joka parantaa syövän, aidsin ja ebolan. Parhaillaan Kim Jong-Un tekee kaikkensa saadakseen aikaan kolmannen maailmansodan.

Vaikka kaikkein kolmen valtiojohtajien meriitit ovat uskomattomia, nousee mielestäni keskimmäinen Kim (Jong-Il) korkeimmalle jalustalle. Hänestä tuli kansainvälinen muoti-ikoni vuonna 2010, kun kuvat Kim Jong-Ilistä hoitamassa virkatehtäviään levisivät ympäri maailmaa. Jong-Ilin yksinkertainen vartaloa myötäilevä univormu teki syvän vaikutuksen jokaiseen kauneutta arvostavaan ihmiseen.

Pohjois-Korean viralliset internetsivut kertoivat nimettömään ranskalaiseen muotiguruun viitaten, että Jong-Ilin vetoketjusomisteinen tunikamallinen asukokonaisuus sai muotimaailman liekkeihin. Koko maapallo seurasi Kim Jong-Ilin aloittamaa trendiä. Myös hänen talvisin käyttämänsä anorakki ja karvahattu levisivät muoti-ilmiöinä jokaiseen maanosaan, jopa kaukaisimpiin viidakoihin ja erämaihin. Ihmiskunnan historia ei ollut nähnyt koskaan mitään vastaavaa.

On siis syytä onnitella Pohjois-Koreaa. Eläköön maa, joka synnytti miehen, joka antoi maailmalle muodin. Eläköön!

Kirjoittaja on lahtelaistaustainen näyttelijä

Eppu Salminen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (10)
Bonnie

Laura Lepistö kunnioitti myös suurta johtajaa, esiintymällä hänelle 2012. Klimenkohan meni p-koreaan tietämättömyyttään, murra Lepistöllä varmaankin muut tarkoitusperät.

kuningasjätkä

Eäköön vallankumous?? Tällä kertaa mahdollinen Korean sota ei nosta tukkien ja sellun hintaa pilviin, niinkuin viimeksi. Syystä että kukaan ei uskalla lähteä kellarikuopistaan puunkaatoon, ei ole ostajissa eikä myyjissä yhtään niin rohkeaa, että uskaltaisivat ydinlaskeutumaa mennä metsiin väistelemään? Mutta jos maailmansotaa haluaa, niin sehän on helppoa sellaisen provosointi nykyään. Tarvitaan 3-5 hullua, jotka painavat ohjuksenlaukaisu-nappeja vuoronperään ja siinäpä se on. Sitten niitä lentelee ristiinrastiin palloa ja se onkin sitten tämän sivilisaation loppu. Maailma palaa kivikauteen, hyvin pitkäksi ajaksi. Ainoa turvallinen paikka, jos edes sekään lienee ISS avaruusasema, ainakin jonkinaikaa.

Jaseli

Kaikesta huolimatta Trumpia haukutaan lehdistössä tuhat kertaa enemmän kuin tätä Kimiä. Joku hänessä mediaa kuitenkin kiehtoo; hänestä tykätään.

Näitä luetaan nyt

Eppu Salminen

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X