Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Koiran elämälle kunnioitusta lopussakin - tuskainen lopettaminen ampumalla pitää kieltää

Vastuu koiran hoidossa ja lopun inhimillisyydessä on arvokasta, muistuttaa kirjoittaja. Kuva: Lehtikuva

Kun koiran aika tulee, koira on vietävä eläinlääkäriin asian eettisyyden, inhimillisyyden vuoksi ja tuskien kärsimisen eliminoimiseksi. Onko koiran aika tullut vanhenemisen vuoksi vai pitääkö koirasta vain päästä hetken mielijohteen vuoksi pikaisesti eroon?

Eikö koiraa voi myydä tai antaa toiseen hyvään perheeseen, jos entinen perhe ei ole ollut tarpeeksi hyvä ja vastuuntuntoinen tai pitovaikeuksien vuoksi on luovuttava koirasta?

Joskus kuulee lauseen, että ”Ei minulla ole varaa viedä koiraa eläinlääkäriin”. Onko varaa auton pitämiseen, tanssimatkoihin, kalliiden syntymäpäivä- tai yo-juhlien järjestämiseen? Mikäli rahaa ei löydy koiran viemiseen eläinlääkäriin, rahaa voi lainata.

Perheiden, joissa arvojärjestys on päälaellaan, ei pitäisi ottaa eläintä. Koiran tuskainen lopettaminen ampumalla pitää kieltää, eikä koiraa ei pidä antaa perheille, jotka aiheuttavat koiralle tuskallisen lopun. Vastuu koiran hoidossa ja lopun inhimillisyydessä on arvokasta.

Pirjo Kilponen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (4)
TSN

Millä perusteella oikeaoppinen lopettaminen aivoihin ampumalla on tuskallista? Koira ei ehdi kokea minkäänlaista tuskaa. Taju lähtee heti ja siitä seuraa kuolema.

Kummastelija

Tätä minäkin ihmettelen. Taitaa perustua kuvitelmiin eikä faktoihin. Kuolemaan johtaneesta päähän ampumisesta taitaa olla ihmisilläkin kokemusta, en tiedä ovatko pitäneet erityisen tuskallisena. Luulisin, että koiran kuljettaminen lääkäriin on suurempi kidutus.

Mielipidekirjoitus vaikuttaa jonkun petalaisen kirjoitukselta. Niillähän oppina on, että kärpästäkään ei saisi tappaa vaan ottaa kauniisti kiinni ja viedä ulos. Kai ne tietävät myös miltä kärpäsestä tuntuu ja mitä ne ajattelevat...

.com

eiköhän varata Hänelle kirkko ja pidetä siunaus

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X