Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Mielipide

Ehdokkaalta

Kierrätyspuistolle etsittävä liikenteellisesti sopivin paikka

Lahden Uudessakylässä asuva Markku Sakari Meriluoto ennusti mielipidekirjoituksessaan (ESS 9.3.) tulevien kuntavaalien olevan ”kaatopaikkavaalit”. Meriluoto viittaa Uudenkylän Kirviän tai Montarin alueelle suunniteltavaan kierrätyspuistoon. Hanketta vastustetaan kummallakin alueella. Kierrätyspuisto haittaisi merkittävästi asukkaiden elinoloja ja elinkeinomahdollisuuksia.

Montaria pidetään tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona. Esimerkiksi ratsastustallin pitäminen puiston lähellä olisi käytännössä mahdotonta.

Kierrätyspuisto lisäisi ainakin meluhaittoja ja liikennettä, kiinteistöjen arvonalennuksista puhumattakaan. Nastolan seisakkeen edusta on jo nyt vaarallinen erityisesti talvella raskaiden ajoneuvojen takia.

Lisäksi valtatie 12 kulkee alueen halki tuhansine ajoneuvoineen vuorokaudessa. Jo kierrätyspuiston rakennustyöt lisäisivät liikennettä kohtuuttomasti, eikä liikenne toiminnan alkaessa ainakaan vähenisi.

Clean-tech on yksi tärkeimmistä tulevaisuuden teollisuudenaloista. Kokonaan hanketta ei ole syytä haudata.

Kierrätystoiminta on liiketoimintaa, kuten muukin teollisuus. Clean-tech-yritystoiminta toisi kaupungin kassaan verotuloja ja alueen ihmisille työpaikkoja. Olisiko tämä tilaisuus, jollainen jätettiin käyttämättä Ekokemin suunniteltua sijoittumista Nastolaan?

Rahan sijasta keskiöön pitäisi asettaa ihmiset. Myös luontoarvoja on ajateltava. Hankealueilta ei ole laadittu esimerkiksi erillisiä linnusto- tai lepakkoselvityksiä. Puisto lisäisi myös pöly- ja meluhaittoja.

Allekirjoitan koko ikäni Nastolassa asuneena vastustajien kannanotot. Kierrätyspuistoa ei tulisi sijoittaa kummallekaan alueelle. On etsittävä uusi, erityisesti liikenteellisesti sopivin paikka. On muistettava, että clean-tech on yksi tärkeimmistä tulevaisuuden teollisuudenaloista. Kokonaan hanketta ei ole syytä haudata.

Marko Helin

varavaltuutettu, kuntavaaliehdokas (vihr.)

Lahden Nastola

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)
Hamppi

Puhutaan reilusti kaatopaikasta.

Tosentti Päkman

Uusikylä tosi hyvä paikka. Ei se kuitenkaan mihinkään kelpaa ja tämä reservaatin peräkolkka ok.

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X