Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Mielipide

Ehdokkaalta

Ministerimalli vahvistaa demokratiaa kaupungissa

Lahden kaupunginhallitus on päättänyt äänestyksessä (8-5) siirtyä poliittisessa johtamisessa ministerimalliin. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto maanantaina 20.3.

Kaupunginhallituksen jäsenten toimiminen lautakuntien puheenjohtajina on vain järkevää. Kaupunginhallitus on valtuuston päätöksellä muodostunut. Valtuusto on ylin demokratian vallankäyttäjä. Ministerien kautta lautakunnista tiedot ja ymmärrys siirtyvät helposti hallitukselle, ja se laventaa lautakuntien vaikutusvaltaa, lisää demokratiaa.

Lautakunta saa ministerien kautta hallitukselta ajantasaista ja toivottavasti realistista tietoa taloudesta ja muusta toimintaympäristöstä. Lisäksi molempiin suuntiin toimiva ajantasainen tiedonkulku vähentää erimielisyyksiä. Arvovaltaongelmia ei toivottavasti kehity.

Puheenjohtaja on vain yksi lautakunnan jäsen. Äänestyksen mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee. Kokonaisuutena tämä ei merkitse demokratian heikentymistä.

Molempiin suuntiin toimiva ajantasainen tiedonkulku vähentää erimielisyyksiä.

Kristiina Joensuu, LT

kunnallisvaaliehdokas (kok.)

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
Custodus

MIt merkittävän demokraattista eroa on virkamieskaupunginjohtajalla pormestarimallin mukaisella kaupunginjohtajalla ja ministerimallin kaupunginjohtajalla, kun dsama poliittinen kopla valitsee jonkun njoka tapauksessa.SIC!!! Pormestarimallin voisi hyväksyä, jos pormaestarivaali olisi erillään valtuutosnvaalista,. Voitaisiin kyllä pitää yhdessä, elikkä kaksi äänestyslippua: Valtuustoon no..., ja pormestariksi no..... Mutta eihän tuo teud, kun puoluekabinetila saattaisi kados rahtunen valtaa, mutta "I have a dream!".

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X