Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Mielipide

Ehdokkaalta

Ei palkkiota puheenjohtajille

Ensi maanantaina on Lahden valtuustossa päätettävänä hallintouudistus. Siinä on esitys 30 000 euron palkkiosta lautakuntien puheenjohtajille. Tämän lisäksi he saisivat vielä kokouspalkkiot päälle. Vuosiansiot voisivat nousta 40-50 tuhanteen euroon.

Edellä mainittuja vuosipalkkioita voidaan perustella sillä, että poliittista ohjausta tarvitaan lisää. Kuitenkin ne voi yhtä hyvin tulkita pelkäksi ahneudeksi.

Sellainen viesti on erittäin ikävä kuntalaisille. Varsinkin, kun Lahti teki viime vuonna noin 10 miljoonan miinustuloksen.

Kenestäköhän tällainen palkkiojärjestelmä on lähtöisin? En kannata tätä esitystä. Kokouspalkkiot ja ansionmenetyskorvaukset saavat riittää. Virkamiehet valmistelevat asiat lautakunnan tahdon mukaan. Ei siinä enää tarvita lisää palkattua henkilökuntaa.

Kuitenkin palkkiot voi yhtä hyvin tulkita pelkäksi ahneudeksi.

Pertti Arvaja

valtuutettu (kd.)

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
Ukko

Olenpa täysin eri mieltä. Tällaisten palkkioiden vuoksi ei kukaan hommaan ryhdy, mutta yli,ääräisestä työstä ja vastuusta pitäisi maksaa kunnollisesti.

Nämä palkkkioita vastustavat istuvat useimmiten kotisohvalla pyrstöllään eivätkä tee mitään yhteisten asioiden eteen. Puskista on hyvä huudella.

Kummastelija

Osin samaa mieltä. Moni ei ryhdy hommaan palkkioiden vuoksi, vaan suhmurointimahdollisuuksien ja muiden eduntavoitteluiden vuoksi.

Siitäkin olen samaa mieltä, että kunnolla työnsä hoitavan on hyvä saada korvaus työstänsä, mutta usein näissä paikoissa työn laatua ei arvioida tai mitata oikeastaan mitenkään. Eli todellisen vastuun puuttuessa vastuusta maksaminen on mieluummin huijausta.

Kokoaikaisen yliopistokoulutetun henkilön palkka osa-aikaisesta hommasta ei kuulosta kohtuulliselta, jos tuloskin on vain verojen korottamisesta huolimatta suuri alijäämä.

MariSkooli

Kuntalaiset maksavat lisäpalkkiot ihan mielellään jos tehty työ on laadukasta. Maksatus tulisi olla vasta työn "lopputarkastuksen" jälkeen.

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X